Forsvikens Kennel

Om Forsvikens

forsvikens

 

Hej. Jag heter Jörgen Olsson och driver Forsvikens Kennel med min sambo Linnea Hansson och mina tre barn. Jag är uppväxt med harjakt med stövare med far och farfar men det har alltid funnits en gråhund i hemmet men dom användes mest till eftersök då jakt med löshund var ovanligt i våra trakter då. 1998 ringde jaktledaren i farfars lag och undrade om jag kunde komma med hund, älgstammen var på väg neråt och med det så droppade intresset för att gå folkdrev av, och då föddes mitt intresse för löshundsjakt och mina dagar som sovande passkytt var till ända.

2004 köpte jag min första egna valp och valet var enkelt, en gråhund skulle det vara! Ställde mig i kö på en parning hos Veine Pettersson, Suckaåsens Kennel, men tiken gick tom och modet sjönk, men av en slump fick jag höra om en annan kull hos Gunnar Nilsson L-fors Kennel, där jag då till slut fick min första egna gråhundsvalp. Bella, som hon fick heta, var en otroligt klok valp som var lättlärd i allt utom lydnad under jakt, jo någorlunda första åren då. Hon blev Sjch och fick två cert på utställning. Tyvärr försvann hon för mig under jakt träning vid 6års ålder och hittades dessvärre aldrig, men före det så fick hon två kullar där jag sparade en tik i första kullen och min kennel Forsviken blev grundad 2007.

Tiken jag sparade var Lussi som blev SDCH, troligen får jag aldrig en lika bra hund vad gäller hennes jämnhet, som genom åren varit otrolig. Jag sparade en tik i första kullen efter Lussi,Tassa heter hon, och som även hon blev SDCH.

2016 Fick Tassa sin första kull och där är vi nu och väntar på resultat i skogarna i höst.Målet med vår uppfödning är att få fram jaktstarka hundar som ser bra ut och har god hälsa.
Som valpköpare hos oss kan man räkna med/förvänta sig följande:

* Valparna föds upp i god hemmamiljö där de ingår i varadgens bestyr. Vi tycker att när en valp flyttar till ett nytt hem så ska den vara förberedd på allt! Hastiga ljud, andra hundar och barn, bilåkning och kloklippning etc. Detta är viktiga aspekter för att få hem en trygg valp och det är något vi anammar fullt ut från dag ett.

* Chippad och veterinärbesiktigad.

* Avmaskad 3 gånger.

* Registrerad i SKK med medföljande stamtavla.

* Dolda fel försäkrade.

* Uppfödda i hemmet med familjen och andra hundar.

/ Mvh Jörgen & Linnéa

 

jörgen   sara